ECO -COMEDOR
Este ano, dende o comedor escolar, queremos participar no proxecto integral do centro : "LIXEIROS DE EQUIPAXE", creando hábitos saudables na familia e na comunidade educativa, e promovendo o uso sostible de recursos ao minimizar o impacto da alimentación no medio ambiental.
Estamos convencido de que a alimentación sostible é un paso máis contra o cambio climático.
Para a elaboración dos menús teremos en conta o seguinte:
1. Canta maior variedade de alimentos exista na dieta, maior será a garantía de que a alimentación está sendo equilibrada, e de que contén os nutrientes necesarios.
2. As graxas non deben superar o 30% da inxesta diaria, debendo reducir o consumo de graxas saturadas e ácidos graxos trans.
3. Debese incrementar a inxesta diaria de froitas, verduras e hortalizas. Consumir, como mínimo, 5 racións diarias.
4. Suprimir, ou moderar, o consumo de alimentos ricos en azucre.
5. Reducir o consumo de sal, menos de 5 gr o día.
6. Comer menos carne vermella.
7. Aumentar o consumo de proteínas de orixe vexetal.
8 . Usar aceite de oliva.
9. Mercar alimentos de proximidade.
10. Promocionar alimentos ecolóxicos, frescos e de temporada.
11. Non empregar alimentos conxelados.
As actividades do noso proxecto están centradas en 4 eixos<.
1. ALIMENTACIÓN SAUDABLE E SOSTIBLE:
Eco-comedor escolar no que empregaremos alimentos de proximidade, ecolóxicos, e de calidade.
2. PROPOSTAS PARA A INCORPORACIÓN DE HÁBITOS NA FAMILIA:
Intentaremos traballar en equipo con todos os membros da comunidade educativa, para educarmos nos mesmos hábitos sostibles e saudables.
3. DIFUSIÓN-PARTICIPACIÓN E COMUNICACIÓN:
Compartiremos, a través deste blog, artigos, receitas, consellos...
4. ACTIVIDADE FÍSICA :
Promovida a través de diferentes actividades e materias dende a nosa escola.